به گرارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان بوشهر ، حسین اسدیراد در گفتوگو با ایسنا روز جهانی کودک فرصتی برای بازنگری و توجه بیش از پیش به حقوق کودکان و اصلاح و ترمیم دیدگاهها در دستگاههای برنامه ریزی و اجرایی و همچنین بهکاربستن الگوهای صحیح تعلیم و تربیت در نزد خانوادهها است.
وی بیان کرد: در این راستا معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی به عنوان یک نهاد حمایتی اقدامات مختلفی در راستای توانمندسازی و کاهش آسیبهای روانی اجتماعی اقشار کودکان تحت پوشش خود انجام میدهد.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر عنوان کرد: در خصوص مراقبت از فرزندان در خانههای کودک و نوجوان اظهار کرد: در حال حاضر ۵ خانه کودک و نوجوان در استان در مقاطع سنی زیر ۷ سال، ۷ تا ۱۲ و ۱۳ تا ۱۸ سال فعالیت میکنند و تعداد ۶۴ کودک در این مراکز حضور دارند.
اسدیراد اضافه کرد: مهمترین اهداف و فعالیت خانههای کودک و نوجوان عبارتند از مهیا نمودن محیط مناسب شبیه به محیط خانه و اجرای کامل و علمی برنامههای تربیتی و مراقبتی و همچنین انجام امور مددکاری برای کاهش حضور فرزندان در خانهها و تسریع در بازگشت به خانواده زیستی یا جایگزین.
۴۶۴ کودک کار نزد خانواده نگهداری میشوند
وی در خصوص مراقبت از فرزندان در خانواده تصریح کرد: برای کاهش حضور کودکان بی سرپرست و فاقد سرپرست موثر در مراکز شبانه روزی، تعداد زیادی از این عزیزان در خانواده نزد والد زیستی یا خویشاوندان مراقبت میشوند که درحال حاضر ۴۶۴ نفر هستند و ماهانه مبلغ ۱۷ میلیارد ریال امداد ماهیانه دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر ادامه داد: برای انجام امور مددکاری این فرزندان ۱۱ مرکز مثبت زندگی با بهزیستی استان همکاری دارند.
اسدیراد بیان کرد: در راستای کاهش اقامت فرزندان در خانه و بنا بر پیگیریهای مددکاری صورت گرفته در سال گذشته تعداد ۲۴ نفر از فرزندان به صورت فرزند خواندگی وارد خانواده جایگزین و تعداد ۳۴ نفر از فرزندان به خانواده زیستی یا خویشاوند بازگشتند.
وی گفت: از سال ۱۳۹۹ تا کنون درخواستهای زوجین برای فرزندپذیری به صورت سامانهای بررسی و اعلام نتیجه میشود، در حال حاضر تعداد ۳۳۰ خانواده با تشکیل پرونده در سامانه فرزند خواندگی در انتظار فرزندپذیری هستند.
۸۷۶ کودک کار در استان بوشهر شناسایی شدهاند
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر با اشاره به اینکه ۸۷۶ کودک کار در این استان شناسایی شدهاند، افزود: از این شمار ۳۲۷ کودک در دشتستان، ۱۸۰ کودک در بوشهر و ۳۶۹ کودک از ۲ مرکز حمایتی کودک و خانواده بوشهر و برازجان خدمات میگیریند .
اسدیراد با بیان اینکه اغلب کودکان کار با جنسیت پسر هستند، افزود: با تلاشهای صورت گرفته بیش از ۸۰ درصد این کودکان به تحصیل بازگشتهاند و کودک کار بیسواد در استان بوشهر نداریم.
وی اظهار کرد: مهمترین چالش در زمینه کودکان کار این است که بیشتر این کودکان دارای خانواده هستند و این خانوادهها معتقدند که کودک در هر سنی باید کار کند این درحالی است که این گروه از کودکان در معرض آسیبهای روانی قرار دارند و ارتقای سلامت روان و کنترل و کاهش آسیب اجتماعی از مهمترین کارکرد بهزیستی برای این گروه از کودکان به شمار میرود.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر بیان کرد: کار کودکان یکی از شکلهای ناهنجار در جامعه و براساس لایحه حقوق کودکان یکی از مصادیق کودک آزاری به شمار میرود.
فقر مالی و سبک زندگی ۲ عامل عمده کار کودکان
اسدیراد، ۲ علت عمده کار کودکان را در استان بوشهر در وهله اول فقر مالی و سپس سبک زندگی آنها عنوان کرد و گفت: لازم است در مداخلههای حمایتی از این کودکان به این علتها توجه شود.
وی با بیان اینکه جمعیت زیادی از کودکان کار را اتباع افغان تشکیل میدهند، گفت: در فرهنگ افغانها کار کودکان رایج است از این رو بهزیستی به این کودکان در صورت داشتن کارت اقامت پرونده مالی تشکیل و خدمات مختلف را ارائه دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان بوشهر با اشاره به فعالیتهای حوزه توانمندسازی خانواده و زنان گفت: پرداخت کمک هزینه تحصیلی به ۲۱۴۰ نفر از کودکان خانوادههای نیازمند به منظور تهیه کتب، وسایل و لوازم آموزشی و کمک آموزشی، برگزاری کلاسهای تقویتی، پرداخت کمک هزینه درمان به کودکان تحت پوشش و نیازمند به خدمات درمانی، برگزاری برنامههای فرهنگی به منظور تحکیم و تقویت ارزشهای مذهبی، فرهنگی و تربیتی از جمله برگزاری کلاسهای مهارتهای زندگی و اعزام به مسابقات و اردوهای ورزشی تفریحی و پرداخت کمک هزینه معیشت به ۴۵۴ خانواده دارای فرزندان چندقلو به منظور کمک به تسهیل رشد و تربیت متعادل کودکان چندقلو و تامین بخشی از هزینههای مالی آنان از جمله این اقدامات بوده است.
نظر شما